3.59 Incantarea Numelor Domnului Transcendental

Sarvada harināma-grahaṇam/
janmāṣṭami-yātrādikaṁ ca

Incantarea numelor Domnului Transcendentala tot timpul/
Celebrarea festivalului Janmāṣṭami și a altor festivaluri

Rostirea numelor Domnului Transcendental tot timpul, în orice circumstanță este cunoscută ca śri harināma-grahaṇa (să iei hari-nam). Se poate incanta śri harināma în orice condiție, mâncând, band, dormind, călătorind, plimbându-te, în stare pură sau impură. Acest lucru este afirmat în Cetanya-cearit-amrita (Antya-lila 20.18):

khāite śuite yathā tathā nāma laya
kāla-deśa-niyama nāhi, sarva siddhi haya

Nu există nici o regulă privind timpul sau locul - nāhi niyama kāla  deśa
pentru incantarea numelor (Domnului Transcendental) - nāma laya
Fie că mănânci sau stai întins - yat khāite tathā śuite
 Prin aceasta se ating toate perfecțiunile - haya  sarva siddhi

Śri Caitanya Mahaprabhu a spus de asemenea în cel de-al treilea vers din Śikṣaṣṭaka: “kīrtanīyaḥ sada hariḥ – incanteză tot timpul numele Domnului Transcendental.”

Incantarea numelor Domnului Transcendental este considerat ca unul dintre cele mai importante practici din Vaidhi Sadhana Bhakti – care nu urmeză starea de spirit a locuitorilor din Vrindavan, cum este cazul în Raganuga Sadhana Bhakti în care cea mai importantă practică este Smaran – Aducerea aminte a Jocurilor cuplului divin Radha-Krișna în compania asociaților lor.

Numele Domnului Transcendental pot fi incantate

  • numărându-le sau nu
  • în minte, în șoaptă sau tare – în toate felurile.

În Vaișnavismul Gaudiya numărarea rudelor pe șiragul de incantare cu standarde diferite de la 16 la 64 de runde de câte 108 mantre, fiecare mantră conținând câte 16 Nume.

După terminarea unui număr fix de runde se poate continua incantarea fără numărarea rundelor, cum este cazul incantării în timpul dansului în cadrul ceremoniilor de venerarea a lui Krișna și a celor dragi lui.

Celebrarea apariției Domnului Kṛṣṇa - Kṛṣṇāṣṭamī, în a opta zi din luna Bhadrapada (August–Septembrie) și apariția Domnului Kṛṣṇa sub forma lui Gora, ziua de lună plină numită Gaura-pūrṇimā, din luna Phālguna (Februarie–Martie), sunt cunoscute ca  śri janma-yātrā (celebrarea festivalelor apariției Domnului Transcendental). Practicanții (sadhaka) trebuie să celebreze aceste ziele festive.