Lucifer în Biblie

Invenţia lui Lucifer se bazează pe traducerea distorisionată a celebrului Isaia 14.12-15,
unde Isaia ar vorbi despre Lucifer, el vorbind de fapt despre Împăratul babilonului si sionism (probleme evreiști).

Pentru intelegere iată primele versete din Isaia 14 :
1. Caci Iehova va avea milă de Iacov, va alege iarăşi pe Israel, şi-i va aduce iaraşi la odihna in ţara lor; străinii se vor alipi de ei, si se vor uni cu casa lui Iacov.
2 Popoarele îi vor lua, şi-i vor aduce inapoi la locuinţa lor, şi casa lui Israel îi va stăpâni în tara Domnului, ca robi si roabe. Vor ţine astfel robi pe cei ce-i robisera pe ei, şi vor stăpani peste asupritorii lor.
3 Iar cand iti va da Iehova odihna dupa ostenelele si frămantarile tale, si dupa aspra robie care a fost pusa peste tine,
4 atunci vei cânta cântarea aceasta asupra imparatului Babilonului, si vei zice: "Iata, asupritorul nu mai este, asuprirea a incetat,

5 Iehova a frânt toiagul celor răi, nuiaua stapanitorilor.
6 Cel ce, in urgia lui, lovea popoarele (imparatul Babilonului), cu lovituri fara ragaz, cel ce, in mania lui, supunea neamurile, este prigonit fara crutare.
7 Tot pamantul se bucura acum de odihna si pace; izbucnesc oamenii in cantece de veselie.
8 Pana si chiparosii si cedrii din Liban se bucura de căderea ta (imparat al Babilonuluisi zic: "De cand ai cazut tu  (imparat al Babilonului), nu se mai suie nimeni sa ne taie!"
9 Locuinta morţilor se miscă pâna in adancimile ei, ca sa te primeasca la sosire  (imparat al Babilonului, ea trezeste inaintea ta umbrele, pe toti mai marii pamantului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toti imparatii neamurilor.
 
10 Toti iau cuvantul ca sa-ti spuna: "Si tu  (imparat al Babilonuluiai ajuns fara putere ca noi, si tu ai ajuns ca noi!"
11 Stralucirea ta  (imparat al Babilonuluis-a pogorat si ea in locuinta mortilor, cu sunetul alautelor tale; aşternut de viermi vei avea, si viermii te vor acoperi.
12 Cum ai căzut din cer  (imparat al Babilonului), Luceafăr (Lucifer în latină) stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pamant, tu  (imparat al Babilonului), biruitorul neamurilor!
 
13 Tu ziceai in inima ta  (imparat al Babilonului): "Ma voi sui in cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele zeului El;
14 mă voi sui pe muntele adunării (zeilor), voi fi ca Cel Prea Inalt."
15 Dar (imparat al Babilonuluiai fost aruncat in locuinţa mortilor, in adâncimile mormântului!
16 Cei ce te văd se uita ţintă, miraţi la tine, te privesc cu luare aminte si zic: "Acesta este omul (nici un înger de lumină) care facea sa se cutremure pamantul, si zguduia împaratiile,
17 care prefacea lumea in pustie, nimicea cetăţile si nu dădea drumul prinşilor sai de razboi?"

18 Toti impăraţii neamurilor, da, toti, se odihnesc cu cinste, fiecare in mormantul lui.
19 Dar tu (imparat al Babilonului) ai fost aruncat departe de mormantul tău, ca o ramura dispreţuită, ca o pradă luată de la niste oameni ucişi cu lovituri de sabie, si aruncată pe pietrele unei gropi, ca un hoit călcat in picioare.
20 Tu (imparat al Babilonului) nu eşti unit cu ei in mormânt, caci ti-ai nimicit ţara si ţi-ai prăpădit poporul. Nu se va mai vorbi niciodata de neamul celor rai.
 
21 Pregatiti macelarirea fiilor, din pricina nelegiuirii parintilor lor! Ca sa nu se mai scoale sa cucereasca pamantul, si sa umple lumea cu cetati!"
22 "Eu ma voi ridica impotriva lor! zice Domnul ostirilor si voi sterge numele si urma Babilonului, pe fiu si nepot" zice Iehova.