Dovezi materialiste

Psihiatrul Prof. Dr. Ian Stevenson, șeful Studiilor Perceptuale de la Universitatea din Virginia, este cunoscut pentru lucrarea sa de cercetare privind reincarnarea, care a început în anii 1950.

Stevenson a fost până la pensionarea sa în 2002, profesor la Universitatea din Virginia, unde a condus divizia de studii percepționale din 1967, fondată de el. Principalul obiectiv al cercetărilor sale despre reincarnare a fost îndreptat către COPII care raportează spontan și foarte timpuriu despre faptul că au trăit înainte. Stevenson și-a propus să colecteze aceste rapoarte, să urmărească poveștile și să le publice.

În 1960, a aflat despre un copil din Șri Lanka care a pretins că-și amintește o viață trecută. A întrebat temeinic acest copil și părinții săi, precum și cuplul pe care copilul pretindea a fi părinții săi în trecut. Cazul i-a părut lui Dr. Stevenson atât de convingător că a început să investigheze mai multe cazuri. 
Cu cât a studiat mai multe cazuri, cu atât mai puternică a devenit convingerea lui că reincarnarea trebuie să fie reală. Și cu atât mai mare a fost dorința sa de a face cunoscut lumii științifice acest domeniu necunoscut până în prezent.

În 1974 a publicat prima sa carte "Reîncarnarea, 20 de cazuri convingătoare și DOVEDITE ȘTIINȚIFIC? În eA se ocupă de cazuri din India, Sri Lanka, Brazilia, Alaska și Liban.
Profesorul Stevenson a descoperit că copiii vorbesc despre o viață trecută pentru prima dată la o vârstă foarte fragedă (între 2 și 5 ani), iar presupusele amintiri sunt uitate în copilăria de mijloc. Astfel de amintiri spontane ale copiilor mici sunt cele mai valoroase din punct de vedere științific, deoarece nu se poate da vina pe copii pentru că ar obținut cunoștințele lor din surse istorice înainte de a investiga cazul.

În aproximativ jumătate din cazuri, viața anterioară s-a încheiat cu o moarte violentă, cu leziuni corespunzătoare ale corpului. Urmările fizice ale unor astfel de răniri au apărut în multe cazuri în noua viață din nou, ca cicatrici, malformații sau semne din naștere.

Stevenson a încercat acum să dovedească astfel legătura dintre caracteristicile fizice din viețile anterioare ale celor afectați. El consideră multe potriveli pe care le-a găsit ca fiind tocmai criterii obiective pentru prezența lor în actualul corp. El susține că malformațiile la nou-născuți sunt parțial cauzate de factori ereditari, infecții virale sau substanțe chimice. În 43 până la 70% din cazuri, cauzele nu pot fi explicate din punct de vedere medical.

Sursa:
https://www.wwif-rueckfuehrung.de/Indizien-Reinkarnation/Ian_Stevenson/ian_stevenson.html