Mai longevivi mai sănătoși - Proteinele și laptele - Dr. Stroescu

în relatarea doctorului nutriționist Stroescu, acesta prezintă

de ce vegetarienii sunt 
mai longevivi 
mai sănătoși și
mai puțin obezi decât consumatorii de cadavre animale ("carnivorii").

de unde luăm proteinele, de care de fapt corpul nu are direct nevoie, ci de aminoacizii, care le constitue
   10 aminoacizi neesențiali sunt făcuți de propriul corp
ceilalalți 10 aminoacizi esențiali îi ia din plante.
proteinele nu pot intra direct în celule și ca urmare ele trebuiesc mai întâi "tăiate"
celulele își fac ele însele apoi proteinele - proteinele nu le luăm

Nevoia zilnică estimată -  1g proteină / 1 kg masă corporală
Proteinele nu se depozitează în corp ca grăsimea, ci doar atunci când trebuiesc executate "reparaturi".

Prin efort muscular mare (ca durată/ intensitate - ca în cazul sportivilor) se produc "rupturi" musculare, care sunt reparate de proteine,
și capacitatea mușchiul respectiv este mărită de proteine prin mărirea masei acestuia, pentru a face față unui viitor efort muscular asemănător celui care a produs rana.

Dacă se consumă mai multă proteină decât are nevoie corpul, ea va fi dată afară prin rinichi, fapt care va duce la deteriorarea rinichilor datorită acidului ureic, care este ca glaspapirul.
Prin eliminarea proteinelor corpul devine acid și pentru a contracara aciditatea, corpul apelează la calciu pentru neutralizare, făcând carbonați.
Astfel calciul extras din oase duce la apariția osteoporozei.

Peste 20 de Studii de la Univeristatea Harward arată că laptele este periculos pentru adulți.

Semințele de in au Omega3 de opt ori mai mult decât peștele
Semințele de Susan au Calciu de 10 ori mai mult  decât laptele

Soia are 40% proteine sub formă de aminoacizi esențiali
Carnea area 16 % proteine (nu sub formă de aminoacizi)

Vezi:



cele bune
madhukar